George Bátonyi : * Zene * lemezek * CD * letöltések

A ZENE

Az igazi Jazz miképpen a igazi zene is, mindig egy kiszolgáltatott és megalázott közösség kifejező valódi zengő művészete marad!
Az elnyomásból táplálkozik és nem piacképes. Egy letaszított közösséget és annak az érzéseit hivatott szimbólumaként megjeleníteni az ellenszolgáltatás hátsó szándéka nélkül. A valódi zene anyja, maga a megfoghatatlan semmibe foszló elkeseredés és sértett életérzés. Apja, a kilátástalan düh ereje és a feltételek nélküli szabadság és elismerés utáni elérhetetlen harcos vágy. Amelyik zenében ez egy kicsit is lankad, és hígul, kommerszé és letűnt nevetséges zeneakadémista partitúra mechanizmussá válik. /Bővebben/

A "Rendes" ZENE

Mikor a szerencsétlen muzikális analfabéta gyökér kifejtette nekem, hogy szerinte sem vagyok tehetségtelen, sőt ennyi ésszel és tehetséggel "rendes" zenét kéne játszani, hogy megéljek belőle. Nos továbbra sem vagyok hajlandó teljesíteni eme kívánságokat.
Persze a paraszt belehallgat azt tiszteletből megveregeti a vállam azt vissza rakja szart amit élvez is.
Ez valami olyan mikor valakinek évekig ebédre adnak egy húggyal felvizezett romlottas levest amibe úszkál néha egy darab pudvás répa és egy kis penészes zsír. Aki ezen szocializálódik az egy vidéki lagzin véletlenül eszik egy kanál csigatésztás aranysárga húslevest két napig rókázik a bokorban utána.

Soha nem is értettem mi nyüves fenéért gondolja azt minden zenei analfabéta, hogy őt bizonyíthatóan ugye, ez a szemét rendszer mindennel átverte csak a zenével nem. Az  igazi Jazz tudod faszfej, a politikáról szól és mint ilyennek már a nevét is kilúgozta és ellopta az állam. Nincs itt műfaj amit ki ne sajátítottak volna kiszolgálni a kamu ízlésedet csupán ez a "szar"!

Életem legnagyobb tragédiája és egyúttal a leg felemelőbb érzése, hogy egy olyan néposztály zenéjét játszom akiknek nem telik zenehallgatásra sem, nem hogy hangszert vegyen magának. Az állami kultúra elfeledkezett róluk a kamu heti egy énekórával és a digitális matyó néphülyítéssel.
Én is ebből a néposztályból jöttem. Itt nincsenek senkinek i.pod ketyeréi és HI FI luxus lejátszói. Egész egyszerűen nem telik. Ezek az emberek éheznek és a maradék reményük is szertefoszlott az alsó néposztályban.
Idiótát és analfabétát csinált belőlük az átveréses közkultúra.
Az, hogy egyes külföldi vezető zenei körökben ezért egzotikus muzsikának számítanak a lemezeim az csak tetézi a bajt.
Így lehetővé vált, hogy legyen egy képviselőjük a letagadott néposztályban. "Normális" esetben ez a zene nem is jöhetett volna a világra, hisz piacképes közönség híján ki kellett volna halnia. Harcolnak is ellene a "magyar kultúra" serény lezsírozott lovagjai rendesen! Majd bele döglenek a letagadásba és eltakarításba.
A gagyi biznic' művészet sértett államnyaló képviselőinek ez mindig is csak szar zene marad.
Innen tudhatod, hányadán állunk.
A kedvencem mikor kihajítottak a Magyar televízióból, még egy igazgatócska is utánam kiáltott: "a faszom se hallgat ilyen zenét". Idegesítő is lehettet szembesülni egy olyan művészettel amitől ezeknek ma is félni kell.

Ha ezt az egészet felfogod, esély nyílik arra, hogy kimenekülj a zenei kirablásod szisztematikus csapdájából.
Ennek jótékony  mellékhatásaként lehetőséged van rendes embernek lenni.


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Még mielőtt azt gondolná valaki, hogy ezek a lemezek értéktelen amatőr művek, itt hívom fel a kedves szkeptikus tahók figyelmét, hogy a valaha készült legnagyobb költségvetésű felvételek.
Rákattintva a borítóra a lemezek soha nem látott történetéből úgy is kiderül.
Pusztán azért teszem ingyen letölthető formába fel, mert épp elég menedzser, producer, ingyenélő zenehatalmi ember épített ezekből házat, vett nagy autót, miközben baszott a jogdíjaimat kifizetni. Így legalább ők sem keresnek semmit  és nem szívják tovább a vérem a közönségem nagy örömére. Mivel 2010.-ben az összes lemezszerződésem lejárt, ügyvédestől kinyalhatják a seggem.
Itt hívom fel a rajongók figyelmét, hogy úgy gondolom erre most senkinek nincs pénze, de ha még is ki akarja fizetni valaki a CD / 24€ vételárat,
e-mailben (elektronikus levél) megadom a bankszámla számom.
A tranzakció után egy dedikált CD-t és egy ajándékot kap.
A továbbiakban pedig az "ingyenes" letöltéseket hosszú távú baráti kölcsönnek tekintem melyet szívesen adok!

Ezúton köszönöm azoknak akik nem elégedtek meg az ingyenes letöltéssel és megrendelték a CD-t, és kifizették.
Kevéske nélkülözött pénzükkel óriási segítséget nyújtottak a valódi Magyar zenekultúra fennmaradásának támogatásában és a valódi Jazz műfaj elismerésében. Köszönöm minden zenész barátom nevében.

 

Sajnálattal kell közölnöm, hogy azokat a lemezeket nem találod meg itt amelyeken meghívott zenészként játszom. Bár ebből több van mint "égen a csillag", szerencsétlen producer és zenész barátaim valamiféle beteges módon elzárkóznak az ingyenessé tétel elől. Ez azért is nevetséges mert perceken belül megtalálod őket illegális fájlmegosztó oldalakon.

George Bátonyi Group :

Hirdetes1

God-forsaken ads
DISC 1
1984 - 1997

Hirdetes2

God-forsaken ads
DISC 2
1984-1997

Válaszd ki a lemezt és a  zeneszámok címére kattintva MP3-ban hallgathatod, vagy mentheted!

Az egész lemez letöltéshez ingyenes adobe cucc kell (katt az ikonra)adobereaderés birka türelem ha lassú a net.
A betöltödő pdf dokumentum MP3 hangal menthető!
A gyengébbek kedvéért: a lemezborítóra kattintva türelmes várakozás utánn egyszer csak egy adobe pdf dokumentumban megjelennek a zenék és a történetek.
A save (disc) gomb lenyomásával az egész menthető a gépedre.

The24

The 24
1997-1999

munkacsi

Made in Munkácsy of America

2004 - 2006

calendar1

The Calendar

2006 -

 


Üvegpest Zenekar :

uvegpest

Üvegpest Jazz- Rock Trió
1986 - 87

uvegpest2

Üvegpest Zenekar
1987 - 1988

Uvegpest

Üvegpest Veto Action
1989

További érdekességek: www.uvegpest.hu

 


Zita :

Zita1

Különóra az élet iskolájában
1991

zita2

Kihajoló Ének
1989-1990

zita3

Casting /Ez a hazám.../
1997